Coaching

Azoknak a nőknek szól, akik érzik, vagy szeretnék megérezni a bennük lévő erőt.

Azoknak a nőknek szól, akik készek rá, hogy kezükbe vegyék az életük irányítását és készen állnak a változásra.

Azoknak a nőknek szól, akik vágynak arra, hogy önazonos életet éljenek és hajlandóak tenni érte.

Eseti coaching

1 vagy 2 alkalomból álló 90 perces ülés.

Neked szól, ha pl.: döntéshelyzetben vagy, válsághelyzetet állt elő (elvesztetted a munkahelyed, egy adott konfliktust le kell kezelned) vagy nem mindennapi élethelyzetre kell felkészülnöd; egy állásinterjú, családi esemény, esetleg egy szakítás. Akkor is sokat segít, ha egy szituációval kapcsolatban új nézőpontra van szükséged. Az eseti coaching során feltérképezzük a helyzetet, a célodat, a motivációdat és egy akciótervet tudsz megfogalmazni a végére, amellyel magabiztosan készen állsz majd a döntés meghozatalára vagy a helyzetek hatékony kezelésére.


Életvezetési coaching

6-12 alkalomból álló 60 perces ülés.

Neked szól, ha úgy érzed, valamely életterületeden elakadásod van, új kihívással nézel szembe, vagy egyszerűen megérett a változásra, Pl.: kapcsolatok, én-idő, időmenedzsment, energiamenedzsment, konfliktuskezelés, stresszkezelés, pénzügyi célok megvalósítása, új életmód kialakítása, újrakezdés, célkitűzés, motiváció. 

Ebben a folyamatban az "önizalom-izmaidra" eddzünk, alapul véve erőgenerátoraidat és erősorompóidat. A folyamat végére kristálytiszta lesz előtted, hogy hogyan tudod elérni a célod a számodra legmegfelelőbb módon.


Transzformációs coaching

10-20 alkalomból álló 60 perces ülés.

Neked szól, ha nőként fenntartható, kiegyensúlyozott és tudatos életmódot szeretnél kialakítani, ha készen állsz a változásra és az önmagaddal való kapcsolat elmélyítésére. Neked szól, ha feltérképeznéd az erősségeidet, sémáidat, működési mechanizmusaidat, hajtóerőidet, motivációidat, belső vágyaidat, önbecsülésed forrásait és azokat a tényezőket, amelyek akadályoznak abban hogy felszabadult életet élj.

Neked szól, ha úgy érzed, hogy az alábbi témákban fejlődésre van igényed: önismeret, önértékelés, önbecsülés, önbizalom, énkép, önszeretet, önelfogadás, öntörődés. A folyamat végére mélyebb és szeretettel telibb lesz a kapcsolatod magaddal, önazonosan tudod vezetni az életedet, annak minden területén.

Visszajelzések

Eseti coaching

"Egy döntéshelyzettel kapcsolatban kerestem fel Vikit, előtte nem ismertem, ajánlás útján jutottam el hozzá. Volt egy rövid 0. találkozásunk, amin feltérképeztük a témámat, és megegyeztünk, hogy mivel a döntésem rövid határidőhöz van kötve - extra rövid, 1 hetem volt rá - ezért egy eseti coaching alkalom során beszéltük át a dilemmámat. Szóval a nagy kérdéssel küzdöttem a munkahelyem miatt: menjek vagy maradjak? Az életem folyamán már harmadjára tartottam ott, ahol most vagyok igazából legbelül éreztem, hogy nem akarom már ezt sokáig csinálni, mert a magánéletemre is ráment a munkahelyi stressz és a csodás rugalmas munkabeosztás, ami azt jelentette, hogy akár 10 órát is dolgozhattam egy nap...de valamiért eddig sosem mertem meglépni. Ami a legjobban tetszett, hogy Viki nem fogadta el kész tényként a válaszaimat, az indokaimat, hanem tovább és tovább kérdezett, és eközben, mintha kezdtem volna mélyebbre ásni magamban... az érvek és ellenérvek felsorakoztatásán túl egy nagy felismerésem volt: nem azt csinálom amire vágyom, hanem azt, amit szerintem elvárnak tőlem. 90 perc beszélgetés után ott volt feketén-fehéren listába szedve, hogy egyértelműen jobb számomra a váltás...és még ez a felismerés. Hát döntöttem...mentem... felszabadultam! Köszönöm, megspóroltam volna 5 évet magamnak, ha korábban találkozunk."

Annamari (36), nyelvtanár

Életvezetési Coaching

"Vikivel egy olyan időszakban kezdtünk el dolgozni, amikor azt éreztem, hogy szeretnék változtatni azon, hogy a jövőképemmel kapcsolatban dédelgetett terveim ne kuszán és álomként legyenek csak a fejemben, hanem kézzelfogható módon tudjam megfogalmazni, hogy mit is akarok. A tavalyi év végén elhatároztam, hogy ezt a jelenlegi évet sokkal tudatosabban fogom alakítani és megélni, ebben kértem Viki segítségét. A 7 coaching alkalom során egy olyan stabil, jól követhető tervet tudtam összerakni erre az évre vonatkozóan, ami kristálytisztán mutatja, hogy mit, milyen sorrendben kell tennem, ahhoz hogy az elképzeléseim megvalósulhassanak. A közös munka során számomra nagy támaszt adott Viki jelenléte, mindig pozitív és vidám személyisége, a finom, de mégis határozott struktúra tartása. Ki tudott zökkenteni a merev keretek közül, amit magamnak állítottam, ezzel pedig igazából hozzá is segített a megoldáshoz. Azoknak ajánlom a közös munkát Vikivel, akik ténylegesen változásra vágynak és készek tenni is érte."

Marcsi (35), HR tanácsadó és karrier coach

Transzformációs coaching

" 1 évet dolgoztunk együtt Vikivel, nekem nagyon fontos volt az, hogy első pillanattól megvolt az összhang kettőnk között. Éppen véget ért egy 3 éves kapcsolatom, és úgy éreztem, hogy szembe kell néznem önmagammal, mert éreztem, hogy nagyrészt rajtam múlt az, hogy nem tudtunk közös nevezőre jutni fontos kérdésekben a párommal...ez korábbi párkapcsolataimban is gondot jelentett. Ezelőtt nem foglalkoztam önismerettel és ez adott egy löketet, hogy kezdjek el ismerkedni magammal. Azt hittem, hogy majd egy érzelmekben turkálós, sírós beszélgetéssorozat vár rám, és nagyon megkönnyebbültem, hogy ez nem erről kell, hogy szóljon. Persze voltak olyan felismerések és kimondott mondatok, ami után hosszú csendben ültünk...ezek inkább a felismeréseimen való megdöbbenés jelei voltak. Megértettem, hogy a családi mintáim, amiket hoztam hogyan szabotálták azt, hogy el tudjam engedni magam egy kapcsolatban és ki tudjam adni az irányítást a kezeim közül. Ami tetszett, hogy ezután nem azt kaptam, hogy "engedd el" vagy "változtass rajta", hanem eszközöket arra, hogy hogyan tudom gyakorolni a bizalmat, az irányítás elengedését, és a kontroll lazítását. Azóta más a kapcsolatom önmagammal is és máshogy tekintek a jelenlegi páromra is, mint bármelyik ezelőttire."

Reni (28), grafikus

Mi is a Coaching?

A coaching egy megoldásfókuszú, célorientált kommunikációs folyamat, amelynek a középpontjában TE, vagyis coachee (ejtsd: kócsi) áll, és az általad megfogalmazott téma, amin dolgozni szeretnél, amire megoldást keresel. Coachként a szerepem,hogy támogassalak a megfogalmazott célodhoz vezető úton, hogy azt a lehető leghatékonyabban és számodra legoptimálisabban érd el.

A coaching a jelent feltérképezve a jövőre fókuszál. A múltra való kitekintés abban az esetben és olyan mélységig történik meg, ami szükséges a célod eléréséhez, egy-egy felismerés, önmegértés kapcsán.


Mikor érdemes coachhoz fordulni?

Minden olyan élethelyzetben, amit úgy érzel, hogy megérett a változásra, életmód, kapcsolatok, szokások átalakítása, hivatás, döntés meghozatala, stb... Ha teljesen tanácstalan vagy, hogy hogyan változtass, vagy ha már körvonalazódott benned, hogy mi lenne a helyes út, de még bizonytalan vagy benne vagy más perspektívára lenne szükséged.

A folyamat őszinte, bizalmon alapuló strukturált beszélgetéssorozat, ahol teret és lehetőséget biztosítok arra, hogy a gondolataidat, érzéseidet rendezd, hogy a rendelkezésedre álló információkat, a körülményeket megvizsgáld, hogy a lehetőségeidet mérlegeld és egyik alkalomról a másikra lépésről lépésre haladj a kitűzött célod felé.

Azon dolgozunk, hogy feltárjuk benned azokat a lehetőségeket és erőforrásokat, amelyek előrevisznek téged afelé a meghatározott vágyott állapot felé, amiben jól érezheted magad.

Egyfajta önismereti út ez, amin járva fejlődik az önérzékelésed, az önmagaddal való kommunikáció és ahogy haladsz előre az utadon a magabiztosságod és önbizalmad is.

A coaching nem tanácsadás. Senki nem ismeri nálad jobban az életedet. Te tudod a legjobban, hogy mi az ami neked jó, mi az ami számodra megoldást jelent. A benned felmerülő életeddel kapcsolatos kérdéseidre a válaszok is benned vannak, én abban tudlak segíteni, hogy a beszélgetések, kérdések, gyakorlatok során megtaláld magadban a válaszaidat.

Mi az, amit adhatok neked coachként?

Elfogadó, támogató jelenlétet. Olyan kapcsolódást, amelyben egyenrangúak vagyunk. A folyamatban értő figyelemmel és őszinte érdeklődéssel fordulok feléd, ahol nincsenek rossz vagy jó válaszok és minden a fejlődésedért van. Biztonságban érezheted magad, minden amiről beszélgetünk, amit megosztasz velem kettőnk között marad, így bátran, nyiltan fedezheted fel magad.

Személyre szabott, jól irányzott kérdések, gyakorlatok és kreatív eszközök, amik segítenek az önfeltérképezésben, hogy az, Aha! élmények, Oh! felismerések olyan önismereti tapasztalattá váljanak, amelyek hosszú távon elkísérnek, és a részeddé válnak.

Bizalommal fordulok feléd és hiszek benned, hiszek abban, hogy Te is fejlődésre és önmegvalósításra képes NŐ vagy, aki ha jobban rálát belső értékeire, erőforrásaira megteremtheti magának azt a vágyott életet, amiben felszabadultan jól érezheti magát.

Hogyan néz ki egy coaching folyamat?

Mivel egy strukturált folyamatról van szó megvan a kerete és rendszere. Az első lépésben megbeszélünk egy o. találkozót (kb. 30-40 perc), ami az ismerkedésről, összehangolódásról szól. Hogy miért is fontos ez? A coaching egyik legnagyobb ereje  maga a kapcsolat, ami a találkozások során alakul ki, ezért nagyon fontos, hogy a "kémia" működjön közöttünk, illetve hogy képet kapjunk egymásról. Ezen a találkozón beszélgetünk a témádról, arról, hogy hol tartasz most, és mit szeretnél elérni a coachinggal, miben kéred a támogatásom? Átbeszéljük, hogy a közös munka hogyan valósulna meg, hány alkalom? milyen formában (online/személyes - Debrecen és Hajdúszoboszló vonzásörzetében)? milyen gyakran (1-2 hetente), milyen időpontban (egyeztetés szerint)?. Ezt követően pedig kezdődhet a közös munka. :)

A folyamat felépítése az alkalmak során:

- Témakijelölés, adott téma átbeszélése, jelenlegi helyzet feltérképezése, kiindulópont meghatározása. Ahhoz hogy tudjuk hová akarunk eljutni, először az itt és most-ot kell tisztán látnunk. A változásra megérett helyzetet, az ahhoz kapcsolódó érzéseidet, gondolataidat, aggodalmaidat, félelmeidet, a motivációdat, hogy ebből kilépj.

- Vágyott állapot meghatározása, célkitűzés: mit szeretnél elérni a folyamat végére? Mi lenne a helyzet ideális állapota? Ennek tűpontos megfogalmazásán, a célkitűzésen dolgozunk ebben a szakaszban.

- Milyen utak, opciók jöhetnek szóba a cél megvalósításához? Lehetőségek számba vétele, kiértékelése. Hogyan, milyen módokon tudnál eljutni az ideális helyzetig, melyik út milyen támogatást/nehézséget tartogat, melyik reális opció, és melyik nem az.

- A megvalósítás útján történő kihívások, nehézségek, akadályok értékelése, kezelése. Szerintem mind tudjuk, hogy a változás útján mindig van egy vagy több olyan pont, ahol megtorpanunk, ahol nehéz, ahol elfáradunk, vagy elbizonytalanodunk. A folyamat ezen szakaszában támogatlak, hogy a kijelölt utadat legyen erőd végigjárni, új belső erőforrások felszínre hozásával.

- Lezárás: A utolsó ülésen (így hívjuk a találkozásokat) visszatekintünk a kiindulóhelyzetre, számba vesszük az azóta történteket, a benned végbemenő változásokat, kiértékeljük a közös munkát, a tapasztalatokat, élményeket, és megünnepeljük a fejlődésedet, a változást! :)

Nemcsak a folyamatnak, de minden egyes ülésnek is van egy kerete (kezdete, célja, struktúrája,lezárása) ez segít minket fókuszban maradni, hogy a beszélgetés hatékony és eredményes legyen, hogy TE minden alkalommal a legtöbbet tudd elvinni magaddal.

Honnan ismered fel, a jó coaching ülést / a jó coachot?


A beszélgetés után úgy érzed, rendeződtek a gondolataid, tiszta a fejed, felszabadultnak, könnyednek érzed magad, inspirált vagy és tettre kész!


Minden coaching folyamatot egy 0. találkozás (díjmentes és kötelezettségmentes) előz meg online kb. 30-40 percben, ahol megismerkedünk, összehangolódunk, beszélgetünk a témádról, a céljaidról, és minden technikai dolgot (találkozások formája, rendszeressége, időpontja) lefixálunk a leghatékonyabb közös munka érdekében.

Ha szívesen megismerkednél velem, nyitott vagy arra, hogy megtapasztald mit adhat neked a coaching, keress bizalommal! :)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el