OH! önismereti konzultáció

Neked szól, ha szeretnéd fejleszteni az önmagaddal való kommunikációt, önérzékelést, és mélyebb önmegértésre szert tenni a tudattalan folyamataid megismerése által. A szó-és képkártyákkal történő önmunka olyan, mint egy meditáció, ahol megengeded, hogy a szavak és képek hatást gyakoroljanak rád, ezeket megfogalmazva és kimondva pedig rengeteg OH! és AHA! élmény vár. Általa megtanulod felismerni és kifejezni az érzéseidet, fejlődik az intuíciód és megtanulsz a saját benső hangodra figyelni.

Neked szól, ha életed bármely területén felmerülő kihívást úgy érzed, hogy belső munkával szeretnéd megoldani, ha úgy érzed, hogy egy mélyebb szintű önmegértés lehet a megoldásod kulcsa.


OH önismereti kártya

Az OH kártyákkal egy önismereti workshopon találkoztam először, mivel szeretek képkártyákkal dolgozni, ezért nyitottan álltam hozzá a módszerhez és kíváncsian vártam, az élményt, amely annyira pozitív tapasztalat volt számomra, hogy nem volt kérdés: közelebbről is meg szeretném ismerni a módszert, így be is iratkoztam a képzésre, és beszereztem a kártyacsomagot. :) A várakozásaimat felülmúlta, mivel egy komplex asszociációs önismereti rendszer tárult elém, amely által az önérzékelést és önmegértést mélyebb szinten tudtam megtapasztalni, és jöttek is az AHA!, OH! élmények.

A kártya történetéről:

Eredetileg Ely Raman festőművész nevéhez fűződik, aki festményeit szerette volna minél közelebb vinni az emberekhez, így kiállításain ahelyett, hogy címmel ellátta volna a képeit, beszélgetett a résztvevőkkel arról, hogy nekik mit jelképez az adott kép, milyen érzéseket vált ki belőlük, illetve hogyan szól ez róluk, ezzel a művészetet saját élménnyé tette látogatói számára. Ez az ötlet nagyon megtetszett Moritz Egetmeyernek, (humanisztikus pszichológus, pszichoterapeuta), aki felfedezte, hogy a képkártyákat terápiás jelleggel is lehet használni. A 88 db Ely Raman festményei alapján készült képkártya mellé 88 db szókártyát társítottak, így 7774 kombinációt létrehozva és elkezdték használni őket pszichoterápiában, csoportterápiában, pedagógiában és tréningeken. Mára már sok más területen is alkalmazzák őket, 22 nyelven jelentek meg a kártyák, és folyamatosan további asszociációs kártyákkal bővítik őket.

A módszer alapgondolata:

Minden ember önmagát ismeri a legjobban, önmagában tudja megtalálni problémáira a megoldást, amire a magával való kommunikáció során lelhet rá. A kártyák segítséget adnak, hogy a gondolatok, érzelmek megfogalmazásával, monitorozásával és a szabad asszociációval képet kaphassunk saját tudatalattink működéséről, alapérzelmeinkről. Az OH - kártya nem más, mint egy fantasztikus utazás önmagunk felé.

Segítségével fejleszthető a kommunikáció, a kreativitás és az önérzékelés. Segít az elmélyülésben, önmagunk megismerésében, saját tudattalan folyamataink feltérképezésében. Olyan, mint egy meditáció, amiben hagyjuk, hogy a képek és a szavak hassanak ránk. Ezeket megfogalmazva és kimondva képet kapunk saját állapotunkról, félelmeinkről és vágyainkról. Az önmagunkra való odafigyelés, önmagunkkal való kapcsolódás segít abban, hogy megértsük és elfogadjuk magunkat.

Nekem egyik személyes kedvencem, nemcsak a hatékonysága, hanem az elmélyülés és kapcsolódás élményért is, illetve a coaching üléseken túl self coaching eszközként is alkalmazom a saját témáimra, az önfejlesztésemre.


Minden OH önismereti folyamatot egy ingyenes 0. konzultáció előz meg, ahol feltérképezzük a témádat, a célodat, melyek alapján megbeszéljük, hogy miben és hogyan tudlak téged támogatni.

Kérdésed van, felkeltette az érdeklődésed és szívesen megtapasztalnád, hogy milyen OH! élményeket, felismeréseket adhat neked a módszer, keress bizalommal! :)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el