Kronobiológiai személyiségelemzés

Azoknak szól, akik szeretnék megismerni az alapszemélyiségüket fizikai, érzelmi és intellektuális szinten.

Akik szeretnék feltérképezni szükségleteiket, erősségeiket, gyengeségeiket, motivációikat, férfi-női energiaviszonyaikat, megérteni alapműködésüket.

Akik szeretnék mélyíteni az önismeretüket, és ezáltal egyensúlyt teremteni az életükben az önazonosságuk által.


Kronobiológiai személyiségelemzés

Személyiségelemzés kronobiológia szoftverrel (5-10 old.)

+ 20 perces összefoglaló hanganyag

+ e-mailes konzultáció

+ személyre szabott önismereti kérdések


Kronobiológiai elemzés

+ 60 perces konzultáció

Személyiségelemzés kronobiológia szoftverrel (5-10 old.)

+ 20 perces összefoglaló hanganyag

+ konzultáció 60 perc


Párkapcsolati elemzés

 + 90 perces konzultáció

Személyiségelemzés kronobiológiai szoftverrel 2 db (5-10 old.)

+20 perces összefoglaló hanganyag 2 db

+ konzultáció 90 perc

Mintaelemzés:

Mi is a Kronobiológia?

A kronobiológia egy viszonylag friss, ezzel együtt; igen hatékony önismereti és személyiségfeltérképező eszköz, amely tesztek nélkül képes pontos képet mutatni alapvető működésünkről. Az 1970-es években megalkotott tipológiai rendszer (melyet Prof. Zsazskov Artúr Vlagyimírovics és Dr. Tatjana Szmirnova dolgozott ki) azon gondolatmeneten indult el, miszerint: biológiai szüleinken kívül van egy harmadik szülőnk, amely alakítja fizikai, érzelmi és szellemi berendezésünket, amely nem más, mint az univerzum/kozmosz. Elkezdték vizsgálni az egyénre ható kozmikus hatásokat, illetve azt, hogy ez hogyan alakítja az egyén működését a születésnapot alapul véve.

A születésünk pillanatában ránk ható kozmikus-és bioenergetikai tényezők vizsgálata, illetve öröklött tulajdonságainké, amelyeknek köszönhetjük személyi adottságainkat testi - érzelmi - és szellemi síkon. Fontos szempont, hogy megmutatja a harmonikus működésünk alapjait. Megmutatja alapműködésünket, fizikai szükségleteinket, érzelmi igényeinket és szellemi adottságainkat. Általa megismerhetjük hajtóerőinket, motivációinkat, hátráltató tulajdonságainkat és erőforrásainkat. Segít megismerni pozitívumainkat, és megérteni, ezáltal elfogadni az általunk negatívumként megélt személyiségvonásainkat. Segítségével feltérképezhetjük egy-egy elakadásunk, nehézségünk lehetséges okait, annak megoldási lehetőségeit a személyiségünk szemszögéből vizsgálva.

Az egy napon született emberek ezek alapján ugyanolyanok? - kérdezhetjük. Azonban mivel a születésnap alapján csak a harmadik "szülő" közös, így csak 1/3 arányban lehetnek hasonló személyiségűek. S, ha számolunk a többi személyiségbefolyásoló körülménnyel, mint a környezet, a neveltetés, akkor beláthatjuk, hogy az egy napon született emberek, bár alap-személyiségvonásaikban nagyon közel állnak egymáshoz, ritkán fordul elő, hogy hasonló életet élnek, sőt, mivel másfajta kihívásokkal találkoznak életük során és eltérő módon szocializálódnak így meglehetősen különböznek.

Ez megválaszolja a következő felmerülő kérdést is; a születéskor kapott "alapcsomagunk" mennyire változik életünk során? Nos, - megmaradnak életünk végéig, személyiségvonásainkon életkörülményeink, kapcsolataink, kihívásaink, változtatnak azonban teljes mértékben nem tudjuk átalakítani azt. Amennyiben az alapigényeinktől nagy mértékben eltérő életmódod élünk, az belső feszültségként abszolút érzékelhetővé válik számunkra, amit úgy élünk meg, hogy stresszesek, elégedetlenek vagyunk, kifáradtnak vagy üresnek érezzük azt az életet amit kialakítottunk.

Fejlődni és változni természetesen képesek vagyunk, azonban pl. egy introvertált emberből soha nem lesz extrovertált, esetleg tudatos készségfejlesztéssel "tanult extrovertált". Amennyiben az egyénnek célja elmozdulni - az alapadottságának ismeretében - készség szinten pl. introvertáltból az extrovertált felé, és önmagára, alapigényeire, szükségleteire odafigyelve beosztja energiáit, kiegyensúlyozottan működhet.

A legkevesebbet tudunk változni fizikai szinten (10-20%), ennél többet vagyunk képesek érzelmi szinten (20-30%), és a legnagyobb fejlődési lehetőség intellektuális szinten érhető el (30-40%).

A megalkotott tipológiarendszer működését statisztikai adatokkal bizonyították, szakértők, orvosok és pszichológusok is alátámasztották hitelességét. A kronobiológia 90%-os pontossággal mutatja meg az egyén működését a hétköznapokban. Segít egy külső nézőpontból, pontosabban energetikai oldalról vizsgálni önmagunkat.

A legfontosabb, hogy nincsenek jó vagy rossz értékek, kevés, vagy sok energia 1-1 területen, hiszen éppen annyival, éppen úgy és éppen akkor érkeztünk meg, amikor kellett, vagyis pontosan az élettervünkhöz, az optimális működésünkhöz megfelelő energiacsomaggal.

Ebből a nézőpontból vizsgálva egy kulcsot kapunk a kronobiológia által önmagunkhoz, amely a befelé vezető ajtót nyitja, mögötte válaszokkal és AHA élményekkel.

A következő kérdésekre adhat választ:

 • Milyen adottságokkal születtünk?
 • Milyen a vérmérsékletünk?
 • Milyen az érzelmi és intellektuális markerünk?
 • Hogyan viszonyulunk önmagunkhoz és a világhoz?
 • Miért reagálunk adott helyzetekben úgy, ahogy?
 • Mik a hajtóerőink, motivációink, hátráltató tényezőink?
 • Mik a kommunikációs erősségeink, gyengeségeink?
 • Hogyan tudunk kapcsolódni másokhoz?
 • Hol lehetnek potenciális elakadások, nehézségek az életünkben?
 • Mi állhat elakadásaink mögött? Milyen erőforrásaink segíthetnek minket a megoldás felé?
 • Mely szervi területeken gyengébb a szervezetünk ellenálló képessége?
 • Milyen hivatásban, területen tudjuk jól kamatoztatni képességeinket?
 • Hogyan tudjuk megérteni, elfogadni és szeretni magunkat?


Önmagunk megismerésén túl segíthet megérteni párunkat, gyermekünket, munkatársunkat, sőt akár egy munkahelyi csoport, vagy család működési dinamikáját is.

Amikor elkezdjük magunkat a kronobiológia által megismerni, kicsit olyan, mintha belenéznénk a tükörbe, és elkezdenénk leszedni a sminkünket, kiengedni a hajunkat, leegyszerűsíteni magunkat, hogy meglássuk a "természet adta" énünket.

"Az önismeret a legjobb dolog a világon. Arra tanít, hogy vállaljunk teljes felelősséget önmagunkért, mert így találunk rá a szabadságunkra.

(Byron Katie)

Ha szívesen megismerkednél velem, nyitott vagy arra, hogy megtapasztald mit adhat neked a kronobiológiai személyiségelemzés, keress bizalommal! :)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el